Talaj-Agro Kft.

 
terv készítés

1. Talajminta vételi tervek készítése

A területalapú támogatások igénylésénél használt blokktérképek alapján elkészítjük a mintavételi tervet GPS pontok kijelölésével, a rendeletnek megfelelő darabszám figyelembe vételével. ( 5 ha. ként 1 db minta, de minden 5 ha. alatti parcella szintén egy db. mintavételre kötelezett )

 
minta vétel

2. Gépi talajminta vétel

A mintákat terepjáróra szerelt automata mintavételi eszközzel végezzük. Minden egyes mintát 15-18 db. fúrásból származó keverékből készítjük el, a fúrások mélysége minden esetben garantáltan 30 cm. Az így összeállított minta valós módon reprezentálja a parcellát, és használható alapot szolgáltat a tápanyag gazdálkodási terv elkészítéséhez.

 
labor vizsgálat

3. Laboratóriumi vizsgálatok

Az elkészített mintákat akkreditált laboratóriumba küldjük bevizsgálásra, ahol az igényeknek megfelelően szűkített, bővített vagy teljes körű elemzés készül. Partnerünk az ország egyik legnagyobb laboratóriumi hálózatát működtető UIS Laborvizsgálati és Szolgáltató Kft.

 
tápanyag gazdálkodás

4. Tápanyag gazdálkodási terv készítése

A laboratóriumi eredményekre és a gazdálkodó által szolgáltatott vetéstervre alapozva elkészítjük az adott évi tápanyag gazdálkodási tervet. A laboratóriumi vizsgálatokat csak öt évente kell elkészíteni, ugyanakkor a tápanyag gazdálkodási tervet minden évben elkészítjük ügyfeleink számára az általuk szolgáltatott termelési adatok alapján.

 
gazdálkodási napló

5. Gazdálkodási napló vezetése

A támogatások igénybevételének feltétele a gazdálkodási napló vezetése. Ennek részeként kerül kitöltésre a permetezési napló is. Ügyfeleink számára elektronikus úton vezetjük a naplót, melyet a gazdálkodási év végén digitális vagy papír alapon adunk át igény szerint.

 
nitrát jelentés

6. Nitrát jelentés elkészítése

A gazdálkodási napló adatai alapján minden év december 31. előtt, a jogszabályi követelményeknek megfelelően elkészítjük és benyújtjuk az éves nitrát jelentést.